Edamame su mlada, nezrela zrna soje. Često se poslužuju klasično kuhane ili kuhane na pari, uz dodatak soli ili drugih začina po želji, a vrlo su popularne kao međuobrok, posebno u azijskim zemljama. Bogate su proteinima, vlaknima i drugim nutrijentima, što ih čini vrlo zdravom namirnicom.
Edamame možete jesti samostalno, kao prilog uz meso, tofu, razne žitarice ili kao dio drugih jela i variva, poput rižota i humusa. Kako god ih pripremili, ove mahune ne samo da su ukusne, već svakom obroku daju hrskavu notu i osvježavajuću zelenu boju.
U nastavku pogledajte kako najjednostavnije možete kod kuće pripremiti ove ukusne i niskokalorične mahune:
Edamame
Sastojci:
400 g svježeg ili smrznutog edamama (u mahunama)
1 litra vode
1-2 žličice morske soli (ili po ukusu)
Priprema:
U veći lonac ulijte vodu, posolite je po ukusu i zakuhajte.
Kad voda prokuha, dodajte edamame (ako koristite smrznuti edamame, nema potrebe da ga prethodno odmrzavate).
Kuhajte ih 3-5 minuta, dok ne budu mekani, ali još uvijek hrskavi.
Procijedite ih i isperite hladnom vodom da se prestanu kuhati i zadrže lijepu zelenu boju.
Poslužite toplo posuto preostalom soli po ukusu i uživajte u ovom zdravom zalogaju, međuobroku ili prilogu. ugodno!
Bonus savjet:
Također možete dodati druge začine u edmame, kao što su čili pahuljice ili limunov sok i maslinovo ulje, za dodatni okus.