svijet.hr
21. Listopad 2025.
  • Društvo
  • Geopolitika
  • Mojbiz
  • Kultura & Scena
  • Sport
  • Lifestyle
  • Tehno
  • Komentari
search
highlight_off
person
personPrijavi se u svoj SVIJEThr profil. disabled_by_default
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

Zaboravljena lozinka?

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!

passwordZaboravljena lozinka? disabled_by_default

Unesite e-mail s kojim ste se registrirali i poslat ćemo vam link za resetiranje lozinke.

*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

assignmentRegistracija disabled_by_default
*
*
*
*
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

*
Veleučilište Edward Bernays
VEČERA:

Gastro spektakl u Puli: Večera s Chefom Michelom Husserom u Grand Hotelu Brioni Pula

Gastro spektakl u Puli: Večera s Chefom Michelom Husserom u Grand Hotelu Brioni Pula

Grand Hotel Brioni, A Radisson Collection Hotel, pod upravljanjem Arena Hospitality Group, bio je domaćin jednog od najspektakularnijih gastronomskih događaja ove jeseni. 

LISTOPAD
18
2024

Piše:

Svijet.hr


Grand Hotel Brioni, A Radisson Collection Hotel, pod upravljanjem Arena Hospitality Group, bio je domaćin jednog od najspektakularnijih gastronomskih događaja ove jeseni. Restoran Sophia, koji se nalazi u sklopu hotela, ugostio je Chefa Michela Hussera, čiji restoran "Le Cerf" u Francuskoj već 88 godina nosi prestižnu Michelinovu zvjezdicu.
Ljubitelji visoke gastronomije imali su jedinstvenu priliku uživati u ekskluzivnom meniju kreiranom samo za ovu posebnu večer, a Grand Hotel Brioni Pula, dio prestižnog Radisson Collection brenda, odabran je kao savršena lokacija za ovakav događaj zbog svoje besprijekorne reputacije u pružanju luksuznih iskustava. Sam hotel i restoran dodatno su učvrstili svoju reputaciju kao predvodnik luksuznog hotelijerstva u regiji.

Jelovnik je gostima pružio niz vrhunskih jela i vina, među kojima su se posebno istaknuli Mille-feuille od dimljenog lososa, Tartes Flambées na alzaški način, škampi na prirodni način, file jadranskog brancina pečen na koži, teleći mignon "Vieux Strasbourg" s foie grasom, jabukom i tartufima, te desert Saotoubo s vrhunskim čokoladama. Svaki slijed bio je pažljivo uparen s izabranim vinima koja su upotpunila cijelo iskustvo.

Ono što dodatno naglašava ekskluzivnost ovog događaja je da će izvanredni meni, kreiran specijalno za ovu prigodu, ostati u ponudi za organizaciju posebnih evenata s degustacijskim jelovnikom Grand Hotela Brioni, omogućujući gostima da i dalje uživaju u vrhunskom iskustvu koje nosi potpis Michela Hussera.

Tijekom svog boravka u hotelu, Chef Husser odlično je prihvaćen u restoranskom timu hotela koji predvode Chefovi Luka Jukić i Zoran Gajić, a s kojima je i kreirao ovaj izvanredan meni koji slavi spoj francuske kulinarske tradicije i bogatstvo lokalnih istarskih proizvoda.

"Prvi put sam posjetio Hrvatsku i, od trenutka dolaska, veoma sam oduševljen. Posebno bih pohvalio tim Grand Hotela Brioni, koji me impresionirao svojom profesionalnošću, gostoljubivošću, te izuzetnim uvjetima u kuhinji i prostoru za pripremu hrane. Iznimno sam zadovoljan večerom, odazivu gostiju i vidim ogroman potencijal za daljnji razvoj. Vjerujem da je ovo tek početak sjajne suradnje i veselim se prilici da proširimo našu hrvatsko-francusku kulinarsku priču u budućnosti.", izjavio je Chef Michel Husser.

U ime Arena Hospitality Group, g. Reli Slonim, Predsjednik Uprave, izjavio je:
"Ovaj događaj simbolizira našu predanost podizanju standarda u luksuznom hotelijerstvu i gastronomiji, kako u Puli, tako i šire u Istri. Partnerstvo s Michelin Chefom Husserom i suradnja s Školom za Turizam i ugostiteljstvo Pula i lokalnim proizvođačima kroz AZZRI pokazuju koliko je važna sinergija vrhunskog međunarodnog iskustva i lokalnih specifičnosti. Grand Hotel Brioni nije samo simbol luksuza, već i mjesto gdje stvaramo nezaboravne uspomene za naše goste. Pula kao destinacija sve više postaje prepoznata na globalnoj karti ekskluzivnih iskustava, a ovakvi događaji ključni su u promoviranju Istre kao regije koja nudi ne samo prirodne ljepote, već i jedinstvenu gastronomsku i kulturnu ponudu."

Uz ovakve događaje, Pula i Istra učvršćuju svoju poziciju na globalnoj gastro sceni, posebno u razdoblju posezone kada luksuzni turizam i vrhunski gastronomski događaji dodatno obogaćuju regionalnu ponudu.

Direktor Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotela, g. Alex Živković, izjavio je:
"Gospodin Michel Husser sa svojom kulinarskom tradicijom i vizijom uistinu je obogatio naš hotel i restoran, i izuzetno smo ponosni što smo dobili priliku ugostiti tako renomiranog Michelin Chefa upravo ovdje, u Grand Hotelu Brioni i našem restoranu Sophia. Ovo je posebna čast za nas, i veseli nas da se ovakva ekskluzivna večera održava upravo u našem hotelu. Tu se ne radi samo o gastronomskom događaju, već i prilici da pokažemo našu predanost vrhunskoj kvaliteti, kako u usluzi tako i u stvaranju jedinstvenih iskustava za naše goste. Veselimo se što će ovakvih suradnji u budućnosti biti sve više, donoseći našim gostima nezaboravne kulinarske doživljaje koji spajaju najbolje od francuske i istarske gastronomije."

Organizatori manifestacije pod nazivom "Francuska kuhinja sa zvjezdicama" su međunarodna organizacija “Ja volim Francusku” te “Međunarodna unija regije Alzas”, tvorci projekta pokrenutog u svibnju prije dvije godine. Slađana Novaković, predsjednica obje organizacije, izrazila je veliko zadovoljstvo što je Arena Hospitality Group domaćin ovog prestižnog događaja: “Izuzetno sam ponosna što smo dio ovakve ugledne manifestacije te što neprestanim aktivnostima uistinu radimo na razvoju ne samo ovog projekta, već i na jačanju cjelokupne regije jugoistočne Europe.”
Sam događaj rezultat je dugogodišnje suradnje između Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i poznatog Chefa Hussera, kao i Arena Hospitality Group koja je partner na projektu KLIK čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Ova večera nije bila samo kulinarski užitak, već i proslava partnerstva, tradicije i lokalnih okusa. Uz oduševljene reakcije gostiju, večer je dodatno naglasila Pulu i Istru kao vrhunske destinacije za ljubitelje luksuznog smještaja i visoke kuhinje. Restoran Sophia, sada obogaćen Husserovim posebnim jelovnikom, gostima daje dodatne mogućnosti u iskušavanju visoke gastronomije u Puli.


Ključne riječi: chef michel husser, grand hotelu brioni pula, gastronomija, večera, pula, istra
PODIJELI
VIJEST

MOŽDA ĆE VAS INTERESIRATI
LISTOPAD
18
2024
<
>
  • Poskupljenje piva čini se neizbježnim
    Poskupljenje piva čini se neizbježnim
    Većina njemačkih pivovara planira poskupjeti svoje proizvode, pa bi pivo uskoro moglo poskupjeti u maloprodaji - ili možda i ne.
    18.10.2024.
  • Trump najavio sniženje cijene Ozempica
    Trump najavio sniženje cijene Ozempica
    Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da će cijena najprodavanijeg lijeka za mršavljenje tvrtke Novo Nordisk biti snižena o čemu će pregovori biti brzi, kao i lijekova za plodnost, a najavio je i da će uskoro pasti i cijena govedine.
    18.10.2024.
  • Domaći turisti obilježili ovogodišnju sezonu
    Domaći turisti obilježili ovogodišnju sezonu
    Tekuću turističku godinu, koja se mijenjala praktički od mjeseca do mjeseca, uvelike su obilježili domaći gosti.
    18.10.2024.
  • Zašto je zastava iz serije One Piece postala simbol Gen Z prosvjednika?
    Zašto je zastava iz serije One Piece postala simbol Gen Z prosvjednika?
    Nasmiješena lubanja sa slamnatim šeširom: fanovi japanskog manga stripa i anime serije „One Piece" odmah prepoznaju ovu Jolly Roger zastavu kao transparent „Straw Hat Crew-a", poznate grupe pirata koju predvodi mladi kapetan Monkey D. Luffy.
    18.10.2024.
  • Cijene vrganja na enormnih 40 eura
    Cijene vrganja na enormnih 40 eura
    S dolaskom jeseni u Puli su se pojavile sezonske gljive, vrganji, lisičarke i crne trube.
    18.10.2024.
  • Bolest zlatne žutice u vinogradima 15 županija
    Bolest zlatne žutice u vinogradima 15 županija
    U 15 hrvatskih županija, posebno u "Bregovitoj Hrvatskoj", širi se bolest vinove loze zvana zlatna žutica.
    18.10.2024.
  • Zašto je Negroni sve popularniji i u Hrvatskoj?
    Zašto je Negroni sve popularniji i u Hrvatskoj?
    Negroni je posljednjih godina jedan od najprodavanijih koktela na svijetu. Sve je popularniji u Hrvatskoj, pa vrijedi proučiti u čemu leži tajna njegova uspjeha.
    18.10.2024.
  • Mačke nude važne lekcije za život i poslovni uspjeh
    Mačke nude važne lekcije za život i poslovni uspjeh
    Simona Lobnik Ambrožič radi kao poslovna trenerica i konzultantica, predavačica i istraživačica odnosa – i poslovnih i osobnih. 
    18.10.2024.
  • Ovo su naša omiljena jesenska jela
    Ovo su naša omiljena jesenska jela
    Jesen donosi niže temperature, a mijenja nam se i životni tempo.
    18.10.2024.
  • Grand Hotel Bonavia postaje hotel brenda AC Hotels by Marriott
    Grand Hotel Bonavia postaje hotel brenda AC Hotels by Marriott
    Riječki Grand Hotel Bonavia, jedan od simbola grada, ulazi u novo poglavlje povijesti. Jadran hoteli Rijeka i Marriott International su potpisali franšizni ugovor kojim će riječki simbol, Grand Hotel Bonavia, postati dio brenda AC Hotels by Marriott.
    18.10.2024.

Najčitanije

HUP

Balković: Daljnji rast mase plaća prijeti likvidnosti industrije

POMOĆ

Vučić: MOL pomaže Srbiji isporukom više goriva

MINERALI

SAD i Australija potpisali sporazum o kritičnim mineralima vrijedan 8,5 milijardi dolara

SURADNJA

Samsung Art Store kolekcija donosi duh Art Basela iz Pariza u dnevne boravke 

SERIJA

U Dubrovniku počinje snimanje popularne Netflixove serije

BIZARNO

Dodik napokon priznao da više nije predsjednik RS

CARINE

Trumpove carine na film mogle bi dotući britansku filmsku industriju

KRAĐA

Krađa u uredu gradonačelnice Rijeke, dijelu radnika ograničen pristup

Banner sekcija Najčitanije - Detalji vijesti - test banner
  • Impressum
  • Marketing
  • Kontakt
  • Uvjeti korištenja
svijet.hr

Copyright (c) svijet.hr. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.  |  Postavke kolačića

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi naše web-lokacije s našim društvenim medijima, oglašivačkim i analitičkim partnerima koji ih mogu kombinirati s drugim informacijama koje ste im dali ili koje ste prikupili iz upotrebe svojih usluga.
Prihvaćam sve kolačiće Prihvaćam odabrane Postavke kolačića Ne prihvaćam