svijet.hr
19. Listopad 2025.
  • Društvo
  • Geopolitika
  • Mojbiz
  • Kultura & Scena
  • Sport
  • Lifestyle
  • Tehno
  • Komentari
search
highlight_off
person
personPrijavi se u svoj SVIJEThr profil. disabled_by_default
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

Zaboravljena lozinka?

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!

passwordZaboravljena lozinka? disabled_by_default

Unesite e-mail s kojim ste se registrirali i poslat ćemo vam link za resetiranje lozinke.

*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

assignmentRegistracija disabled_by_default
*
*
*
*
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

*
Veleučilište Edward Bernays
Čarolije Lošinja:

Spoj gastronomske kreativnosti i kvalitete u plavetnilu uvale Čikat

Spoj gastronomske kreativnosti i kvalitete u plavetnilu uvale Čikat
Izvor: Promo

Otok Lošinj, osim zapanjujućom prirodom, čistim tirkiznim morem i dugogodišnjom tradicijom lječilišnog turizma, pažnju privlači i svojom vrhunskom gastronomskom ponudom.

RUJAN
20
2023

Piše:

Svijet.hr / Sponzorirani sadržaj

Uvala Čikat perjanica je otoka gdje pogled na kristalno more možete doživjeti iz najljepših vila, luksuznih hotela i nagrađivanih restorana. Jadranka turizam, kao jedno od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj, pobrinula se da jedinstven pogled upotpune i najkvalitetniji specijaliteti i inovativne kreacije lokalnih sastojaka. Uz naglasak na svježim, lokalnim namirnicama, gosti mogu birati između niza kulinarskih iskustava, uključujući tradicionalna hrvatska jela, međunarodnu kuhinju i morske specijalitete. Tako su se u luksuznim hotelima Jadranka turizam u ponudi našla i dva prvoklasna restorana, Alfred Keller i Matsunoki, koji nude savršen spoj lokalne kvalitete i moderne kuhinje.

Kvaliteta vrijedna Michelina

U pažljivo osmišljenom konceptu jedinstvenog gastronomskog doživljaja restorana Alfred Keller središte su najkvalitetnije hrvatske namirnice, majstorske tehnike i kreativna vizija renomiranog chefa Michaela Gollenza. Njegova se kuhinja zasniva na klasičnim francuskim tehnikama kuhanja, a obogaćuju je okusi iz cijeloga svijeta, s daškom tradicionalnih sastojaka. Razigranost boja na tanjuru, inovativnost spajanja namirnica i bogatstvo okusa prepoznati su i nagrađeni Michelin zvjezdicom, a osvojili su i 16.5 bodova cijenjenog gastronomskog vodiča Gault&Millau.


Foto: Promo

Kreativni jelovnik se često mijenja, ovisno o sezonalnosti i dostupnosti lokalnih namirnica koje se prvenstveno baziraju na odabiru svježih namirnica s otoka Lošinja ili njegove neposredne blizine. Mirisno mediteransko bilje koje krasi otok, najsvježija riba iz čistog mora te prvoklasno meso, konstantna su inspiracija virtuoznog chefa. Tako se na meniju mogu pronaći ukusne kreacije poput tartara od škampa s tajlandskom šalšom i metvicom, file jadranske ribe pripremljen u tavi s komoračem i kulenom ili sočna rebarca na roštilju s paprikom. Poznato je da su jela još ukusnija kada se sljube s pomno odabranim vinom, a izbora vina u restoranu Alfred Keller ne nedostaje.

Vinska karta oslanja se na istu progresivnu filozofiju, istovremeno spajajući povijest proizvodnje vina u Hrvatskoj i ponudu najcjenjenijih vinskih regija svijeta, poput skupocjenog Petrusa ili Kruga. O beskrajnom izboru i pomno odabranoj ponudi vina najbolje svjedoči „Best of Award of Excellence“ nagrada, označena s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Ako vrhunsko gastronomsko iskustvo i ponajbolji restoranski izbor vina nisu dovoljan razlog za posjet restoranu Alfred Keller, goste će svakako oduševiti i inspirativan interijer restorana koji se savršeno uklapa u čarobno okruženje uvale Čikat, na koju pruža i nezaboravan panoramski pogled.

Suvremenost japanske kuhinje

Luksuz lošinjskog hotela Bellevue elegantno upotpunjuje i moderan japanski restoran Matsunoki. Svojim istaknutim sushi barom i otvorenom kuhinjom mami znatiželjne poglede gostiju koji žele iz prve ruke svjedočiti umijeću pripreme sushija te pruža jedinstveno iskustvo suvremene japanske kuhinje. A ono što japansku kuhinju restorana Matsunoki čini posebnom je upravo najsvježija riba i izabrane mediteranske namirnice iz lokalnog ekološkog uzgoja koje donose dozu hrvatske fuzije. Iza svakog maki i nigiri sushija te ostalih vrhunskih delicija stoji iskustvo kulinarskog majstora.


Foto: Promo

Chef Orhan Cakiroglu, svoje je znanje stekao u nekim od najpoznatijih i nagrađivanih restorana kao što su Zuma i Hakkasan, a temeljito poznavanje japanske suvremene kuhinje danas spaja s kreativnošću upravo u Lošinju. I ovaj restoran Jadranka grupe prepoznat je od gastronomskih stručnjaka, a nagrađen je Michelinovim tanjurom i 15.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Doživljaj suvremene japanske kuhinje upotpunjuje i posebna ponuda pića, poput tradicionalnog sake vina ili vrhunskih japanskih whiskeyja. Renomirane japanske destilerije donose svjetski priznate klasike poput Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki.

A izbor pića ne staje na jakim alkoholnim pićima jer Mastunoki raspolaže s čak 485 pomno odabranih etiketa vina, zahvaljujući kojima je također osvojio nagradu „Best of Award of Excellence“, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards.


Foto: Promo

Otok Lošinj i Jadranka turizam zajedno su stvorili destinaciju koja ne samo da očarava prirodnom ljepotom, već zadovoljava i najzahtjevnija nepca svojom vrhunskom gastronomskom ponudom. Zahvaljujući luksuznim hotelima, historističkim vilama i priznatim restoranima brenda Lošinj Hotels & Villas, otok Lošinj sa sigurnošću zaslužuje svoje mjesto na svjetskoj gastronomskoj karti, a restorani Alfred Keller i Matsunoki su neosporan dio ovog gastronomskog putovanja.

Ključne riječi: restorana, lo&scaron, alfred, keller, kuhinje, japanske, jadranka, matsunoki, gastronomskog, poput, &scaron, čikat, pogled, turizam, namirnica,
PODIJELI
VIJEST

MOŽDA ĆE VAS INTERESIRATI
RUJAN
20
2023
<
>
  • Poskupljenje piva čini se neizbježnim
    Poskupljenje piva čini se neizbježnim
    Većina njemačkih pivovara planira poskupjeti svoje proizvode, pa bi pivo uskoro moglo poskupjeti u maloprodaji - ili možda i ne.
    20.09.2023.
  • Trump najavio sniženje cijene Ozempica
    Trump najavio sniženje cijene Ozempica
    Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da će cijena najprodavanijeg lijeka za mršavljenje tvrtke Novo Nordisk biti snižena o čemu će pregovori biti brzi, kao i lijekova za plodnost, a najavio je i da će uskoro pasti i cijena govedine.
    20.09.2023.
  • Domaći turisti obilježili ovogodišnju sezonu
    Domaći turisti obilježili ovogodišnju sezonu
    Tekuću turističku godinu, koja se mijenjala praktički od mjeseca do mjeseca, uvelike su obilježili domaći gosti.
    20.09.2023.
  • Zašto je zastava iz serije One Piece postala simbol Gen Z prosvjednika?
    Zašto je zastava iz serije One Piece postala simbol Gen Z prosvjednika?
    Nasmiješena lubanja sa slamnatim šeširom: fanovi japanskog manga stripa i anime serije „One Piece" odmah prepoznaju ovu Jolly Roger zastavu kao transparent „Straw Hat Crew-a", poznate grupe pirata koju predvodi mladi kapetan Monkey D. Luffy.
    20.09.2023.
  • Cijene vrganja na enormnih 40 eura
    Cijene vrganja na enormnih 40 eura
    S dolaskom jeseni u Puli su se pojavile sezonske gljive, vrganji, lisičarke i crne trube.
    20.09.2023.
  • Bolest zlatne žutice u vinogradima 15 županija
    Bolest zlatne žutice u vinogradima 15 županija
    U 15 hrvatskih županija, posebno u "Bregovitoj Hrvatskoj", širi se bolest vinove loze zvana zlatna žutica.
    20.09.2023.
  • Zašto je Negroni sve popularniji i u Hrvatskoj?
    Zašto je Negroni sve popularniji i u Hrvatskoj?
    Negroni je posljednjih godina jedan od najprodavanijih koktela na svijetu. Sve je popularniji u Hrvatskoj, pa vrijedi proučiti u čemu leži tajna njegova uspjeha.
    20.09.2023.
  • Mačke nude važne lekcije za život i poslovni uspjeh
    Mačke nude važne lekcije za život i poslovni uspjeh
    Simona Lobnik Ambrožič radi kao poslovna trenerica i konzultantica, predavačica i istraživačica odnosa – i poslovnih i osobnih. 
    20.09.2023.
  • Ovo su naša omiljena jesenska jela
    Ovo su naša omiljena jesenska jela
    Jesen donosi niže temperature, a mijenja nam se i životni tempo.
    20.09.2023.
  • Grand Hotel Bonavia postaje hotel brenda AC Hotels by Marriott
    Grand Hotel Bonavia postaje hotel brenda AC Hotels by Marriott
    Riječki Grand Hotel Bonavia, jedan od simbola grada, ulazi u novo poglavlje povijesti. Jadran hoteli Rijeka i Marriott International su potpisali franšizni ugovor kojim će riječki simbol, Grand Hotel Bonavia, postati dio brenda AC Hotels by Marriott.
    20.09.2023.

Najčitanije

GAŠENJE

MTV odlučio ugasiti pet glazbenih kanala do kraja 2025.

NAVIJAČI

BBB: Termin utakmice s Rijekom nije razlog zbog kojeg nismo navijali

GOLGETER

Messi drugu godinu zaredom Zlatna kopačka MLS-a

KAZNA

Sarkozy prvi bivši EU predsjednik koji odlazi u zatvor

NO KINGS

Sedam milijuna ljudi prosvjedovalo priotiv Trumpa

REJTING

S&P srezao francuski kreditni rejting 

KAZNA

Niko Janković dobio ozbiljnu kaznu zbog crvenog kartona u Armeniji

FILM

Film Ivone Juke imao europsku premijeru u Varšavi, u kina dolazi iduće godine

Banner sekcija Najčitanije - Detalji vijesti - test banner
  • Impressum
  • Marketing
  • Kontakt
  • Uvjeti korištenja
svijet.hr

Copyright (c) svijet.hr. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.  |  Postavke kolačića

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi naše web-lokacije s našim društvenim medijima, oglašivačkim i analitičkim partnerima koji ih mogu kombinirati s drugim informacijama koje ste im dali ili koje ste prikupili iz upotrebe svojih usluga.
Prihvaćam sve kolačiće Prihvaćam odabrane Postavke kolačića Ne prihvaćam