svijet.hr
19. Listopad 2025.
  • Društvo
  • Geopolitika
  • Mojbiz
  • Kultura & Scena
  • Sport
  • Lifestyle
  • Tehno
  • Komentari
search
highlight_off
person
personPrijavi se u svoj SVIJEThr profil. disabled_by_default
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

Zaboravljena lozinka?

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!

passwordZaboravljena lozinka? disabled_by_default

Unesite e-mail s kojim ste se registrirali i poslat ćemo vam link za resetiranje lozinke.

*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

assignmentRegistracija disabled_by_default
*
*
*
*
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

*
Veleučilište Edward Bernays
GASTRO GURU:

Tucci: Htio sam otvoriti restoran ali me supruga sasjekla u korijenu

Tucci: Htio sam otvoriti restoran ali me supruga sasjekla u korijenu

Glumac i autor gledanog serijala o gastronomiji, Stanley Tucci , u intervjuu za Wall Street Journal govorio je o svojim zivotnim navikama, onome što ga pokreće i, naravno, hrani.

LISTOPAD
22
2024

Piše:

Svijet.hr


Glumac i autor gledanog serijala o gastronomiji, Stanley Tucci , u intervjuu za Wall Street Journal govorio je o svojim zivotnim navikama, onome što ga pokreće i, naravno, hrani.

Stanley Tucci nikada nije režirao film prije "Velike noći", svog filma iz 1996. o dvojici braće talijanskih imigranata koji se bore da njihov restoran bude uspješan. I sigurno nikada ne bi vodio posao s hranom. Ali projekt je postigao veliki uspjeh i privukao je i pozornost ugostitelja.

"Ušao bih u restoran i ljudi bi rekli: 'Oh, ti si snimio taj film. Ispričao si moju priču'", rekao je 63-godišnji Tucci. Vlasnici su ga počeli pozivati na večere, a kroz te obroke i razgovore zaljubio se u svijet gastronomije.

Sada je postao institucija unutar nje, objavljujući više kuharica, vodeći TV seriju o talijanskoj kuhinji i pišući memoare "Okus: Moj život kroz hranu".
Ovog mjeseca izlazi s još jednom knjigom, "Što sam pojeo u jednoj godini (i srodne misli)", dnevničkim katalogom njegovih obroka, svakodnevnog obiteljskog života, rasporeda snimanja i razmišljanja o smrtnosti.

"Ono što shvatite kada napišete ovako nešto je koliko je sve povezano u vašem životu", rekao je Tucci. "Dok pišete o vrlo jednostavnim stvarima koje uzimate zdravo za gotovo, one dočaravaju uspomene za koje niste znali da ih imate. Oslobađa strahove, tjeskobe, donosi ljubav i nadu."

Tucci živi u Londonu sa suprugom Felicity Blunt i njihovom djecom, Matteom (9) i Emilijom (6). Ima i blizance Isabel i Nicolo (24) i Camillu (21).
U intervjuu Govori i o svom nadolazećem filmu "Konklava", pogrešnoj predodžbi o svom životopisu i restoranu koji bi jednog dana volio otvoriti.

Jedna od najzanimljivijih pitanja bilo je ono o tome jeli ikad razmišljao da otvori vlastiti restoran.

"Želim, a onda me je žena pogledala kao idiota. Ali stvarno bih. Bila bi vrlo mala, malena i sezonska, praktički bez jelovnika. Vino na točenju. Smeđi papir na stolovima, poput osterije. Kao 10 stolova. To je to."

U jednom trenutku u knjizi pišete: "Najteži dio glumca je pronaći ravnotežu između obitelji i posla." Je li to nešto u čemu ste s vremenom postali bolji?

"Mnogi ljudi u ovim godinama nekako idu, mislim da ću se povući. Ja radim suprotno. Što više radite, zarađujete više novca i možete unajmiti ljude da vam pomognu, tako da mogu biti sa svojom djecom ili samo uzeti pauzu. U isto vrijeme, i dalje želim biti vrlo praktičan. Danas sam proveo dosta vremena pokušavajući popraviti odvod u svojoj kući. Volim čistiti kuhinju. Stavio sam djecu u krevet. Volim im kuhati večeru."

Koja je najkorisnija stvar za koju plaćate nekom drugom?

"Organizirajte moj život. Sposobnost razumijevanja tehnologije. Ja sam idiot kada je u pitanju tehnologija."

U knjizi s ljubavlju pišete o svojoj omiljenoj hrani: tjestenini, jajima, juhi. Postoji li hrana ili sastojak koji ne možete podnijeti?

"Cilantro. I nemam želju za slatkim. To mi je nekako odvratno. Netko je kao: "Pravimo ovaj nevjerojatan desert." Zapravo me nije briga."

Ključne riječi: stanley tucci, gastronomija, italija, hrana, restoran
PODIJELI
VIJEST

MOŽDA ĆE VAS INTERESIRATI
LISTOPAD
22
2024
<
>
  • Poskupljenje piva čini se neizbježnim
    Poskupljenje piva čini se neizbježnim
    Većina njemačkih pivovara planira poskupjeti svoje proizvode, pa bi pivo uskoro moglo poskupjeti u maloprodaji - ili možda i ne.
    22.10.2024.
  • Trump najavio sniženje cijene Ozempica
    Trump najavio sniženje cijene Ozempica
    Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da će cijena najprodavanijeg lijeka za mršavljenje tvrtke Novo Nordisk biti snižena o čemu će pregovori biti brzi, kao i lijekova za plodnost, a najavio je i da će uskoro pasti i cijena govedine.
    22.10.2024.
  • Domaći turisti obilježili ovogodišnju sezonu
    Domaći turisti obilježili ovogodišnju sezonu
    Tekuću turističku godinu, koja se mijenjala praktički od mjeseca do mjeseca, uvelike su obilježili domaći gosti.
    22.10.2024.
  • Zašto je zastava iz serije One Piece postala simbol Gen Z prosvjednika?
    Zašto je zastava iz serije One Piece postala simbol Gen Z prosvjednika?
    Nasmiješena lubanja sa slamnatim šeširom: fanovi japanskog manga stripa i anime serije „One Piece" odmah prepoznaju ovu Jolly Roger zastavu kao transparent „Straw Hat Crew-a", poznate grupe pirata koju predvodi mladi kapetan Monkey D. Luffy.
    22.10.2024.
  • Cijene vrganja na enormnih 40 eura
    Cijene vrganja na enormnih 40 eura
    S dolaskom jeseni u Puli su se pojavile sezonske gljive, vrganji, lisičarke i crne trube.
    22.10.2024.
  • Bolest zlatne žutice u vinogradima 15 županija
    Bolest zlatne žutice u vinogradima 15 županija
    U 15 hrvatskih županija, posebno u "Bregovitoj Hrvatskoj", širi se bolest vinove loze zvana zlatna žutica.
    22.10.2024.
  • Zašto je Negroni sve popularniji i u Hrvatskoj?
    Zašto je Negroni sve popularniji i u Hrvatskoj?
    Negroni je posljednjih godina jedan od najprodavanijih koktela na svijetu. Sve je popularniji u Hrvatskoj, pa vrijedi proučiti u čemu leži tajna njegova uspjeha.
    22.10.2024.
  • Mačke nude važne lekcije za život i poslovni uspjeh
    Mačke nude važne lekcije za život i poslovni uspjeh
    Simona Lobnik Ambrožič radi kao poslovna trenerica i konzultantica, predavačica i istraživačica odnosa – i poslovnih i osobnih. 
    22.10.2024.
  • Ovo su naša omiljena jesenska jela
    Ovo su naša omiljena jesenska jela
    Jesen donosi niže temperature, a mijenja nam se i životni tempo.
    22.10.2024.
  • Grand Hotel Bonavia postaje hotel brenda AC Hotels by Marriott
    Grand Hotel Bonavia postaje hotel brenda AC Hotels by Marriott
    Riječki Grand Hotel Bonavia, jedan od simbola grada, ulazi u novo poglavlje povijesti. Jadran hoteli Rijeka i Marriott International su potpisali franšizni ugovor kojim će riječki simbol, Grand Hotel Bonavia, postati dio brenda AC Hotels by Marriott.
    22.10.2024.

Najčitanije

GAŠENJE

MTV odlučio ugasiti pet glazbenih kanala do kraja 2025.

NAVIJAČI

BBB: Termin utakmice s Rijekom nije razlog zbog kojeg nismo navijali

GOLGETER

Messi drugu godinu zaredom Zlatna kopačka MLS-a

KAZNA

Sarkozy prvi bivši EU predsjednik koji odlazi u zatvor

NO KINGS

Sedam milijuna ljudi prosvjedovalo priotiv Trumpa

REJTING

S&P srezao francuski kreditni rejting 

KAZNA

Niko Janković dobio ozbiljnu kaznu zbog crvenog kartona u Armeniji

FILM

Film Ivone Juke imao europsku premijeru u Varšavi, u kina dolazi iduće godine

Banner sekcija Najčitanije - Detalji vijesti - test banner
  • Impressum
  • Marketing
  • Kontakt
  • Uvjeti korištenja
svijet.hr

Copyright (c) svijet.hr. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.  |  Postavke kolačića

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi naše web-lokacije s našim društvenim medijima, oglašivačkim i analitičkim partnerima koji ih mogu kombinirati s drugim informacijama koje ste im dali ili koje ste prikupili iz upotrebe svojih usluga.
Prihvaćam sve kolačiće Prihvaćam odabrane Postavke kolačića Ne prihvaćam