Glumac i autor gledanog serijala o gastronomiji, Stanley Tucci , u intervjuu za Wall Street Journal govorio je o svojim zivotnim navikama, onome što ga pokreće i, naravno, hrani.
Stanley Tucci nikada nije režirao film prije "Velike noći", svog filma iz 1996. o dvojici braće talijanskih imigranata koji se bore da njihov restoran bude uspješan. I sigurno nikada ne bi vodio posao s hranom. Ali projekt je postigao veliki uspjeh i privukao je i pozornost ugostitelja.
"Ušao bih u restoran i ljudi bi rekli: 'Oh, ti si snimio taj film. Ispričao si moju priču'", rekao je 63-godišnji Tucci. Vlasnici su ga počeli pozivati na večere, a kroz te obroke i razgovore zaljubio se u svijet gastronomije.
Sada je postao institucija unutar nje, objavljujući više kuharica, vodeći TV seriju o talijanskoj kuhinji i pišući memoare "Okus: Moj život kroz hranu".
Ovog mjeseca izlazi s još jednom knjigom, "Što sam pojeo u jednoj godini (i srodne misli)", dnevničkim katalogom njegovih obroka, svakodnevnog obiteljskog života, rasporeda snimanja i razmišljanja o smrtnosti.
"Ono što shvatite kada napišete ovako nešto je koliko je sve povezano u vašem životu", rekao je Tucci. "Dok pišete o vrlo jednostavnim stvarima koje uzimate zdravo za gotovo, one dočaravaju uspomene za koje niste znali da ih imate. Oslobađa strahove, tjeskobe, donosi ljubav i nadu."
Tucci živi u Londonu sa suprugom Felicity Blunt i njihovom djecom, Matteom (9) i Emilijom (6). Ima i blizance Isabel i Nicolo (24) i Camillu (21).
U intervjuu Govori i o svom nadolazećem filmu "Konklava", pogrešnoj predodžbi o svom životopisu i restoranu koji bi jednog dana volio otvoriti.
Jedna od najzanimljivijih pitanja bilo je ono o tome jeli ikad razmišljao da otvori vlastiti restoran.
"Želim, a onda me je žena pogledala kao idiota. Ali stvarno bih. Bila bi vrlo mala, malena i sezonska, praktički bez jelovnika. Vino na točenju. Smeđi papir na stolovima, poput osterije. Kao 10 stolova. To je to."
U jednom trenutku u knjizi pišete: "Najteži dio glumca je pronaći ravnotežu između obitelji i posla." Je li to nešto u čemu ste s vremenom postali bolji?
"Mnogi ljudi u ovim godinama nekako idu, mislim da ću se povući. Ja radim suprotno. Što više radite, zarađujete više novca i možete unajmiti ljude da vam pomognu, tako da mogu biti sa svojom djecom ili samo uzeti pauzu. U isto vrijeme, i dalje želim biti vrlo praktičan. Danas sam proveo dosta vremena pokušavajući popraviti odvod u svojoj kući. Volim čistiti kuhinju. Stavio sam djecu u krevet. Volim im kuhati večeru."
Koja je najkorisnija stvar za koju plaćate nekom drugom?
"Organizirajte moj život. Sposobnost razumijevanja tehnologije. Ja sam idiot kada je u pitanju tehnologija."
U knjizi s ljubavlju pišete o svojoj omiljenoj hrani: tjestenini, jajima, juhi. Postoji li hrana ili sastojak koji ne možete podnijeti?
"Cilantro. I nemam želju za slatkim. To mi je nekako odvratno. Netko je kao: "Pravimo ovaj nevjerojatan desert." Zapravo me nije briga."