Ako još niste razmišljali što pripremiti kao glavno jelo za zimske dane, evo jednog odličnog, hrskavog prijedloga koji se vrlo jednostavno priprema, a sigurna smo da će svi biti oduševljeni.
Sastojci:
1 kg carskog mesa - zamolite mesara da odabere lijepi, podrezani komad s kožom
Mast
Dimljena paprika
Sol
Začini: dimljena sol, luk, senf, smeđi šećer, peršin, sečuanski papar i celer
Krumpir
Mrkva
Crveni luk
Timijan
Češnjak
Priprema:
1. korak – Komad mesa osušite ručnikom, odrežite kožu i dobro ga posolite. Pripremljeno meso stavite u zdjelu i ostavite nepoklopljeno preko noći u hladnjaku.
2. korak – Sutradan prije pečenja komad ponovno obrišite salvetom, zarežite ga po dnu i začinite začinima
3. korak - Stavite meso na roštilj, a vrh premažite masnoćom koju ste prethodno pomiješali s dimljenom paprikom i sve dobro začinite krupnom soli.
4. korak - Trik s rešetkom je u tome što u donjem dijelu lima za pečenje imate mjesta za krumpir i povrće, tako da možete peći više stvari odjednom (krumpir, mrkvu, luk, začinsko bilje, češnjak, a vi možete dodati što god želite)
5. korak – Stavite meso i povrće u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C i pecite oko 90 minuta. Obavezno poslužite dok je vruće jer će tada korica biti super hrskava, a meso će se doslovno topiti u ustima.