Chicken nuggets ili pileći medaljoni su ukusni hrskavi zalogajčići koji se prave od fino usitnjenog pilećeg mesa i začina, te pohuju i služe uz razne sosove po želji. Zahvaljujući blendanju mesa, oni su savršeno sočni i homogeni iznutra, dok im kombinacija dva različita brašna daje hrskavu koricu i divnu boju.
Iako znamo da prženo i pohano meso nije najzdravija opcija, ponekad je u redu počastiti se, naročito kada nam treba nešto slasno, hrskavo i utešno. Stoga, ukoliko imate takav dan, isprobajte recept za domoće chicken nuggetse koji su jednako ukusni kao oni iz restorana:
Pileći nuggetsi
Sastojci:
500 grama pilećih prsa
2 jaja
2 žlice mlijeka
150 g kukuruznog brašna
100 g bijelog brašna
sol, papar po ukusu
češnjak u prahu, po želji
Pripremanje:
Piletinu narežite na kockice, pa je stavite u blender. Po želji posolite, popaprite, dodajte češnjak i ostale začine te sve sitno izmiksajte da dobijete kašastu smjesu.
Žlicom izvadite smjesu, pa rukama oblikujte nuggetse u željeni oblik, stavite ih na tanjur obložen prozirnom folijom, pa ih stavite u hladnjak na pola sata da se stegnu.
U međuvremenu u jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko s jajima, zatim posolite i popaprite, a u drugoj pomiješajte obično i kukuruzno brašno.
Ulijte ulje u duboku tavu i stavite da se dobro zagrije.
Nuggetse izvadite iz hladnjaka i pržite ih na standardni način – prvo ih uvaljajte u smjesu brašna, zatim u umućena jaja s mlijekom, pa opet u brašno. Ubacite ih u vruće ulje, malo smanjite temperaturu, pa ih pažljivo pržite nekoliko minuta sa svake strane kako bi se ravnomjerno pržile i dobile zlatno smeđu boju.
Poslužite ih vruće s omiljenim umakom i uživajte u ovim hrskavim i ukusnim mesnim zalogajima.
Dobar tek!