Uvala Čikat perjanica je otoka gdje pogled na kristalno more možete doživjeti iz najljepših vila, luksuznih hotela i nagrađivanih restorana. Jadranka turizam, kao jedno od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj, pobrinula se da jedinstven pogled upotpune i najkvalitetniji specijaliteti i inovativne kreacije lokalnih sastojaka. Uz naglasak na svježim, lokalnim namirnicama, gosti mogu birati između niza kulinarskih iskustava, uključujući tradicionalna hrvatska jela, međunarodnu kuhinju i morske specijalitete. Tako su se u luksuznim hotelima Jadranka turizam u ponudi našla i dva prvoklasna restorana, Alfred Keller i Matsunoki, koji nude savršen spoj lokalne kvalitete i moderne kuhinje.
Kvaliteta vrijedna Michelina
U pažljivo osmišljenom konceptu jedinstvenog gastronomskog doživljaja restorana Alfred Keller središte su najkvalitetnije hrvatske namirnice, majstorske tehnike i kreativna vizija renomiranog chefa Michaela Gollenza. Njegova se kuhinja zasniva na klasičnim francuskim tehnikama kuhanja, a obogaćuju je okusi iz cijeloga svijeta, s daškom tradicionalnih sastojaka. Razigranost boja na tanjuru, inovativnost spajanja namirnica i bogatstvo okusa prepoznati su i nagrađeni Michelin zvjezdicom, a osvojili su i 16.5 bodova cijenjenog gastronomskog vodiča Gault&Millau.

Foto: Promo
Kreativni jelovnik se često mijenja, ovisno o sezonalnosti i dostupnosti lokalnih namirnica koje se prvenstveno baziraju na odabiru svježih namirnica s otoka Lošinja ili njegove neposredne blizine. Mirisno mediteransko bilje koje krasi otok, najsvježija riba iz čistog mora te prvoklasno meso, konstantna su inspiracija virtuoznog chefa. Tako se na meniju mogu pronaći ukusne kreacije poput tartara od škampa s tajlandskom šalšom i metvicom, file jadranske ribe pripremljen u tavi s komoračem i kulenom ili sočna rebarca na roštilju s paprikom. Poznato je da su jela još ukusnija kada se sljube s pomno odabranim vinom, a izbora vina u restoranu Alfred Keller ne nedostaje.
Vinska karta oslanja se na istu progresivnu filozofiju, istovremeno spajajući povijest proizvodnje vina u Hrvatskoj i ponudu najcjenjenijih vinskih regija svijeta, poput skupocjenog Petrusa ili Kruga. O beskrajnom izboru i pomno odabranoj ponudi vina najbolje svjedoči „Best of Award of Excellence“ nagrada, označena s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Ako vrhunsko gastronomsko iskustvo i ponajbolji restoranski izbor vina nisu dovoljan razlog za posjet restoranu Alfred Keller, goste će svakako oduševiti i inspirativan interijer restorana koji se savršeno uklapa u čarobno okruženje uvale Čikat, na koju pruža i nezaboravan panoramski pogled.
Suvremenost japanske kuhinje
Luksuz lošinjskog hotela Bellevue elegantno upotpunjuje i moderan japanski restoran Matsunoki. Svojim istaknutim sushi barom i otvorenom kuhinjom mami znatiželjne poglede gostiju koji žele iz prve ruke svjedočiti umijeću pripreme sushija te pruža jedinstveno iskustvo suvremene japanske kuhinje. A ono što japansku kuhinju restorana Matsunoki čini posebnom je upravo najsvježija riba i izabrane mediteranske namirnice iz lokalnog ekološkog uzgoja koje donose dozu hrvatske fuzije. Iza svakog maki i nigiri sushija te ostalih vrhunskih delicija stoji iskustvo kulinarskog majstora.

Foto: Promo
Chef Orhan Cakiroglu, svoje je znanje stekao u nekim od najpoznatijih i nagrađivanih restorana kao što su Zuma i Hakkasan, a temeljito poznavanje japanske suvremene kuhinje danas spaja s kreativnošću upravo u Lošinju. I ovaj restoran Jadranka grupe prepoznat je od gastronomskih stručnjaka, a nagrađen je Michelinovim tanjurom i 15.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Doživljaj suvremene japanske kuhinje upotpunjuje i posebna ponuda pića, poput tradicionalnog sake vina ili vrhunskih japanskih whiskeyja. Renomirane japanske destilerije donose svjetski priznate klasike poput Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki.
A izbor pića ne staje na jakim alkoholnim pićima jer Mastunoki raspolaže s čak 485 pomno odabranih etiketa vina, zahvaljujući kojima je također osvojio nagradu „Best of Award of Excellence“, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards.

Foto: Promo
Otok Lošinj i Jadranka turizam zajedno su stvorili destinaciju koja ne samo da očarava prirodnom ljepotom, već zadovoljava i najzahtjevnija nepca svojom vrhunskom gastronomskom ponudom. Zahvaljujući luksuznim hotelima, historističkim vilama i priznatim restoranima brenda Lošinj Hotels & Villas, otok Lošinj sa sigurnošću zaslužuje svoje mjesto na svjetskoj gastronomskoj karti, a restorani Alfred Keller i Matsunoki su neosporan dio ovog gastronomskog putovanja.
