svijet.hr
28. Studeni 2023.
  • Društvo
  • Geopolitika
  • Mojbiz
  • Kultura & Scena
  • Sport
  • Lifestyle
  • Tehno
  • Komentari
search
highlight_off
person
personPrijavi se u svoj SVIJEThr profil. disabled_by_default
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

Zaboravljena lozinka?

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!

passwordZaboravljena lozinka? disabled_by_default

Unesite e-mail s kojim ste se registrirali i poslat ćemo vam link za resetiranje lozinke.

*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

assignmentRegistracija disabled_by_default
*
*
*
*
*
*

Dokažite da niste robot! Upišite rezultat:

*
Centar dijeljenih usluga
Bernays
Bernays

Čarolije Lošinja: Spoj gastronomske kreativnosti i kvalitete u plavetnilu uvale Čikat

Spoj gastronomske kreativnosti i kvalitete u plavetnilu uvale Čikat
Izvor: PromoOtok Lošinj, osim zapanjujućom prirodom, čistim tirkiznim morem i dugogodišnjom tradicijom lječilišnog turizma, pažnju privlači i svojom vrhunskom gastronomskom ponudom.
RUJAN
20
2023

Piše:

Svijet.hr / Sponzorirani sadržaj

Uvala Čikat perjanica je otoka gdje pogled na kristalno more možete doživjeti iz najljepših vila, luksuznih hotela i nagrađivanih restorana. Jadranka turizam, kao jedno od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj, pobrinula se da jedinstven pogled upotpune i najkvalitetniji specijaliteti i inovativne kreacije lokalnih sastojaka. Uz naglasak na svježim, lokalnim namirnicama, gosti mogu birati između niza kulinarskih iskustava, uključujući tradicionalna hrvatska jela, međunarodnu kuhinju i morske specijalitete. Tako su se u luksuznim hotelima Jadranka turizam u ponudi našla i dva prvoklasna restorana, Alfred Keller i Matsunoki, koji nude savršen spoj lokalne kvalitete i moderne kuhinje.

Kvaliteta vrijedna Michelina

U pažljivo osmišljenom konceptu jedinstvenog gastronomskog doživljaja restorana Alfred Keller središte su najkvalitetnije hrvatske namirnice, majstorske tehnike i kreativna vizija renomiranog chefa Michaela Gollenza. Njegova se kuhinja zasniva na klasičnim francuskim tehnikama kuhanja, a obogaćuju je okusi iz cijeloga svijeta, s daškom tradicionalnih sastojaka. Razigranost boja na tanjuru, inovativnost spajanja namirnica i bogatstvo okusa prepoznati su i nagrađeni Michelin zvjezdicom, a osvojili su i 16.5 bodova cijenjenog gastronomskog vodiča Gault&Millau.


Foto: Promo

Kreativni jelovnik se često mijenja, ovisno o sezonalnosti i dostupnosti lokalnih namirnica koje se prvenstveno baziraju na odabiru svježih namirnica s otoka Lošinja ili njegove neposredne blizine. Mirisno mediteransko bilje koje krasi otok, najsvježija riba iz čistog mora te prvoklasno meso, konstantna su inspiracija virtuoznog chefa. Tako se na meniju mogu pronaći ukusne kreacije poput tartara od škampa s tajlandskom šalšom i metvicom, file jadranske ribe pripremljen u tavi s komoračem i kulenom ili sočna rebarca na roštilju s paprikom. Poznato je da su jela još ukusnija kada se sljube s pomno odabranim vinom, a izbora vina u restoranu Alfred Keller ne nedostaje.

Vinska karta oslanja se na istu progresivnu filozofiju, istovremeno spajajući povijest proizvodnje vina u Hrvatskoj i ponudu najcjenjenijih vinskih regija svijeta, poput skupocjenog Petrusa ili Kruga. O beskrajnom izboru i pomno odabranoj ponudi vina najbolje svjedoči „Best of Award of Excellence“ nagrada, označena s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Ako vrhunsko gastronomsko iskustvo i ponajbolji restoranski izbor vina nisu dovoljan razlog za posjet restoranu Alfred Keller, goste će svakako oduševiti i inspirativan interijer restorana koji se savršeno uklapa u čarobno okruženje uvale Čikat, na koju pruža i nezaboravan panoramski pogled.

Suvremenost japanske kuhinje

Luksuz lošinjskog hotela Bellevue elegantno upotpunjuje i moderan japanski restoran Matsunoki. Svojim istaknutim sushi barom i otvorenom kuhinjom mami znatiželjne poglede gostiju koji žele iz prve ruke svjedočiti umijeću pripreme sushija te pruža jedinstveno iskustvo suvremene japanske kuhinje. A ono što japansku kuhinju restorana Matsunoki čini posebnom je upravo najsvježija riba i izabrane mediteranske namirnice iz lokalnog ekološkog uzgoja koje donose dozu hrvatske fuzije. Iza svakog maki i nigiri sushija te ostalih vrhunskih delicija stoji iskustvo kulinarskog majstora.


Foto: Promo

Chef Orhan Cakiroglu, svoje je znanje stekao u nekim od najpoznatijih i nagrađivanih restorana kao što su Zuma i Hakkasan, a temeljito poznavanje japanske suvremene kuhinje danas spaja s kreativnošću upravo u Lošinju. I ovaj restoran Jadranka grupe prepoznat je od gastronomskih stručnjaka, a nagrađen je Michelinovim tanjurom i 15.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Doživljaj suvremene japanske kuhinje upotpunjuje i posebna ponuda pića, poput tradicionalnog sake vina ili vrhunskih japanskih whiskeyja. Renomirane japanske destilerije donose svjetski priznate klasike poput Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki.

A izbor pića ne staje na jakim alkoholnim pićima jer Mastunoki raspolaže s čak 485 pomno odabranih etiketa vina, zahvaljujući kojima je također osvojio nagradu „Best of Award of Excellence“, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards.


Foto: Promo

Otok Lošinj i Jadranka turizam zajedno su stvorili destinaciju koja ne samo da očarava prirodnom ljepotom, već zadovoljava i najzahtjevnija nepca svojom vrhunskom gastronomskom ponudom. Zahvaljujući luksuznim hotelima, historističkim vilama i priznatim restoranima brenda Lošinj Hotels & Villas, otok Lošinj sa sigurnošću zaslužuje svoje mjesto na svjetskoj gastronomskoj karti, a restorani Alfred Keller i Matsunoki su neosporan dio ovog gastronomskog putovanja.

PODIJELI
VIJEST

MOŽDA ĆE VAS INTERESIRATI
RUJAN
20
2023
<
>
  • Plesom do fizičke i mentalne stabilnosti
    Plesom do fizičke i mentalne stabilnosti
    Ples je univerzalni jezik, koji govori bez riječi, prenoseći emocije, priče i kulturu kroz elegantne pokrete tijela. To je umjetnost koja seže duboko u ljudsku povijest, od drevnih rituala do suvremenih plesnih formi.
    20.09.2023.
  • Iza kulisa sporta, razgovor s Tinom Krmpotić i njezin put do uspjeha
    Iza kulisa sporta, razgovor s Tinom Krmpotić i njezin put do uspjeha
    Fizioterapeutkinja Tina Krmpotić brine o zdravstvenoj skrbi malonogometaša zagrebačkog kluba Futsal Dinamo.
    20.09.2023.
  • Glazba pomaže u ublažavanju fizičke boli
    Glazba pomaže u ublažavanju fizičke boli
    Slušanje omiljenih pjesama "može znatno smanjiti intenzitet boli i neugode" dok "nepoznate pjesme nemaju takav učinak".
    20.09.2023.
  • Najbogatijih 1 posto stanovništva emitira CO2 kao dvije trećine najsiromašnijih na planetu
    Najbogatijih 1 posto stanovništva emitira CO2 kao dvije trećine najsiromašnijih na planetu
    Nalazi studije naglašavaju jaz između ugljičnog otiska super bogatih, čiji su način života i ulaganja u fosilna goriva bogati ugljikom, te ostatka svijeta.
    20.09.2023.
  • Vježbanje s osmijehom, inspirativna priča Mirne Troskot
    Vježbanje s osmijehom, inspirativna priča Mirne Troskot
    Upoznajte mjesto gdje se fitness susreće s pozitivnom energijom i radostima vježbanja. Kroz svoj privatni i poslovni put, profesorica kineziologije prepoznala je moć koju vježbanje ima na fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje.
    20.09.2023.
  • U tijeku su prijave za osmo izdanje utrke Zagreb Advent Run
    U tijeku su prijave za osmo izdanje utrke Zagreb Advent Run
    Zajedno za Zakladu UniSport Srce i nove mogućnosti studenata sportaša.
    20.09.2023.
  • Ines Stanić i motori, ljubav od djetinjstva!
    Ines Stanić i motori, ljubav od djetinjstva!
    Prvi motor kupila je samostalno jer obitelj nije bila oduševljena idejom a danas uživa u sportu, razonodi i natjecanjima.
    20.09.2023.
  • Sebastijan Orlić - Kvaliteta života je poprilično subjektivan parametar, ali je iznimno teško dostižan bez psiho-fizičkog zdravlja
    Sebastijan Orlić - Kvaliteta života je poprilično subjektivan parametar, ali je iznimno teško dostižan bez psiho-fizičkog zdravlja
    Svaka transformacija i dugoročna promjena koju klijenti ostvare je ogromno iskustvo i poticaj za daljnji rad. Kad su ciljevi dosegnuti a rezultat je opravdao uloženi trud, nema većeg zadovoljstva.
    20.09.2023.
  • Netflix za 70 milijuna dolara obnovio povijesno holivudsko kino
    Netflix za 70 milijuna dolara obnovio povijesno holivudsko kino
    20.09.2023.
  • Bolesti koje se prenose sa životinja mogle bi ubiti 12 puta više ljudi do 2050.
    Bolesti koje se prenose sa životinja mogle bi ubiti 12 puta više ljudi do 2050.
    Stručnjaci pozivaju na "hitnu akciju" za smanjivanje rizika za globalno javno zdravlje. Epidemije uzrokovane zoonotskim bolestima mogle bi biti češće u budućnosti zbog klimatskih promjena i krčenja šuma,
    20.09.2023.

Najčitanije

Pomoć

SAD šalje Kijevu vojnu pomoć od 200 milljuna dolara, a Oslo sustave protiv dronova

Crno more

Navodna ruska mina eksplodirala kod rumunjskog turističkog odredišta

Od ponoći raste cijena goriva

Benzin poskupljuje za tri, a dizel deset centi po litri

HNL

Livaja s dva gola 'poništio' neiskorišteni jedanaesterac. Istra 1961 - Osijek 4-4

Mediji

Prvi ispitani uhićenici bit će raspoređeni u 14 zatvora po Grčkoj

Italija

Od subote na Lampedusu raznim plovilima stiglo gotovo 1000 migranata

Ancelotti

Modrić i Kroos su nam važni i neće biti pričuvni igrači

Revolt Grka

Građani traže slobodan pristup plažama

Banner sekcija Najčitanije - Detalji vijesti - test banner
  • Impressum
  • Marketing
  • Kontakt
  • Uvjeti korištenja
svijet.hr

Copyright (c) svijet.hr. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.  |  Postavke kolačića

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi naše web-lokacije s našim društvenim medijima, oglašivačkim i analitičkim partnerima koji ih mogu kombinirati s drugim informacijama koje ste im dali ili koje ste prikupili iz upotrebe svojih usluga.
Prihvaćam sve kolačiće Prihvaćam odabrane Postavke kolačića Ne prihvaćam