U zagrebačkom studiju Kotluša pripremili smo blagdanska jela, kušali ih u dobrom društvu i naučili koliko nam posao u kuhinji mogu olakšati vrhunski kuhinjski uređaji.
Okupljeni su imali priliku isprobati vrhunske recepte koje su osmislili već poznati Mihaela Vargašević i Vedran Bošković za koje nam je trebao poveći broj namirnica, no zahvaljujući velikom prostoru za pohranu u Samsung Bespoke hladnjacima – sve je bez problema stalo, bilo ravnomjerno hlađeno i potpuno svježe za pripremu pomoću Optimal Fresh funkcije.
Foto: Mario Poje
Započeli smo pripremom predjela, punjeni šampinjoni od sira, parmezana, peršina i oraha, no sira nikad dosta stoga smo pripremili i začinjene kuglice od krem sira, mrvljenom prženom slaninom i lukom. Jednostavni recepti koje vjerujte nam na riječ neće razočarati, a Samsung indukcijske ploče omogućile su istovremeno korištenje različitih vrsta i veličina posuđa te tako znatno olašali pripremu i ubrzali proces ovih predjela.
Pripremali smo zanimljivo britansko jelo, Beef Wellington koje se sastoji od pečene junetine u tijestu s pršutom koju je potrebno pažljivo pratiti u Samsung pećnici kako bi se meso pravilno ispeklo, ali to je bilo znatno olakšano uz općenamjensku konvekcijsku pećnicu koja omogućuje ujednačeniju pripremu jela te se tako meso ispeklo mekano i sočno, točno kako je i trebalo. No, prije ubacivanje štruce u pećnicu potrebno ju je dobro začiniti, pripremiti i zamotati. U tom procesu pomoću SmartThings aplikacije na pametnom telefonu upalili smo pećnicu kako bi se zagrijala dok smo se mi brinuli o drugim stvarima.
Foto: Mario Poje
Za mesni Wellington potreban je biftek i lisnato tijesto koje se omota pršutom te se peče dok ne poprimi pravu zlatnu boju blagdana, a vege varijanta Wellingtona osmišljena je da se umjesto mesa pripremi smjesa s gljivama, češnjakom, orasima i mrkvom koja se pomoću lisnatog tijesta zarola u pravu blagdansku štrucu.
Za kraj jedni poznati raspucanci koji su mogli bismo reći simbol današnjih blagdana koje možete napraviti uz matcha prah, praha od cikle, kakao prah ili jednostavno koricu limuna ovisno koju boju blagdana želite.
Foto: Mario Poje
Kroz sudjelovanje na ovoj radionici, brzo smo shvatili smo da svijet kuhinje i tehnologije itekako ima poveznica - omogućava nam da budemo brži, efikasniji, a sami proces čini zabavnijim. Kuhinjski uređaji obogaćuju naše kulinarsko iskustvo i potiču nas na istraživanje novih ideja i tehnika. Samsung je uspio pronaći upravo tu savršenu ravnotežu između praktičnosti i kreativnosti, stvarajući uređaje koji su jednostavni za korištenje, ali istovremeno pružaju neograničene mogućnosti. Osim što su nam pomogli u pripremi jela, Samsung uređaji su postali neizostavni dio naše kuhinje. Njihov moderni dizajn i elegantne linije sjajno su se uklopili u okruženje. Također su pokazali iznimnu izdržljivost i kvalitetu, što je važno za svakodnevnu upotrebu.
Foto: Mario Poje